Pieczona gruszka z żurawiną

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Danie proste do wykonania ale jakże smaczne i efektowne.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - gruszka: 2 sztuki
    - serek camembert naturalny: 1 sztuka
    - suszona żurawina: 2 łyżki
    - cynamon mielony: 1 łyżeczka
    - cynamon - laska: 2 sztuki
    - listki mięty: 2 sztuki

Pieczona gruszka z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W gruszce wydrążamy środek usuwając gniazdo nasienne. Do środka każdej gruszki wsypujemy po około pół łyżeczki cynamonu i na to nakładamy suszoną żurawinę.
  • 2. Serek nacinamy na pół . Układamy w naczyniu żaroodpornym. Na serku stawiamy gruszkę i zapikamy w 180 C tak długo aż ser się rozpuści, a gruszka upiecze.

    Zaraz po upieczeniu dekorujmy laskami cynamonu i listkami mięty. Podajemy od razu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy