Grillowane papryki z kuskusem i serami

0 (0 ocen)

Grill to czas również na dania bezmięsne. Taka forma papryk może być dodatkiem do dań głównych lub samodzielną potrawą.

Składniki:

  • 2 papryki
    0,5 szklanki kaszy kuskus
    0,5 szklanki wrzątku
    1 czerwona cebula
    50 g sera feta
    50 g żółtego sera
    50 g sera camembert
    1 pomidor
    Sól
    Pieprz

Grillowane papryki z kuskusem i serami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki dokładnie myjemy i wykrawamy gniazdo. Kroimy na pół aby powstały dwie łódki. Kaszę kuskus zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na 5 minut. Sery, pomidora oraz czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Mieszamy z kaszą. Doprawiamy solą i pieprzem. Farszem napełniamy papryki. Dociskamy aby farsz był dociśnięty do papryki. Grillujemy je na ruszcie na tacce do momentu aż papryki zmiękną a sery ładnie się rozpuszczą. Na początku grillowania możemy je odwrócić aby wierzch ładnie się przypiekł.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy