Grillowane smakołyki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy, osuszamy
i kroimy w dużą kostkę. Kiełbasę
i boczek kroimy w plasterki.Papryki oczyszczamy, usuwamy
gniazda nasienne, a miąższ
myjemy i osuszamy. 1/4 czerwonej
papryki kroimy w drobną
kostkę, pozostałe – w duże
kawałki. Czosnek obieramy
i przeciskamy przez praskę.
Dymkę kroimy na małe cząstki.
2.Na szpilki nadziewamy na
przemian kawałki mięsa, papryki,
kiełbasy, dymki oraz boczku.
Oliwę mieszamy z czosnkiem,
solą i bazylią. Szaszłyki smarujemy
sosem i odstawiamy na
2 godziny. Grillujemy 30 minut.Upieczone posypujemy
pokrojoną
czerwoną
papryką.
Komentarze