Grillowane szaszłyki w cukinii

0 (0 ocen)

Nietypowe, bo wielkie szaszłyki zaspokoją głód biesiadujących. Warto przygotować je teraz, kiedy cukinii pod dostatkiem.

Składniki:

  • Na 4 szaszłyki:

    24 cienkich plastrów cukinii
    2 piersi z kurczaka
    8 pieczarek
    16 cienkich plastrów boczku wędzonego
    8 pomidorków koktajlowych
    sól, pieprz do smaku

Grillowane szaszłyki w cukinii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry cukinii układamy po 3, tak by każdy kolejny pasek zachodził na wcześniejszy. Fileta kroimy w cienkie plasterki, podobnie postępujemy z boczkiem i pieczarkami.
  • 2. Na rozłożonej cukinii układamy plastry boczku, następnie pieczarki i fileta z kurczaka. Całość delikatnie solimy oraz posypujemy pieprzem. Na jednym końcu kładziemy pomidorka koktajlowego i zwijamy w rulon. Nadziewamy na patyk do szaszłyka tak by nabić także pomidorka. Na jednym szaszłyku umieszczamy 2 takie roladki. Roladki grillujemy ok 10-15 minut z jednej strony.

Komentarze

Podobne przepisy