Grillowany karczek z sosem cebulowym

0 (0 ocen)

Miękki karczek otulony delikatnym sosem cebulowym.

Składniki:

  • 2 kotlety z karczku
    sól, pieprz, czosnek- ząbek
    patelnia grillowa.

    Sos cebulowy:
    3 cebule
    1,5 szkl wody
    sól, pieprz,
    mąka.
    łyżka masła

Grillowany karczek z sosem cebulowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozgrzewamy patelnie grillową.
    Karczek rozbijamy smarujemy przyprawami.Czosnek obieramy, wyciskamy przez praskę i smarujemy nim karczek.
    Smażmy na patelni po 15 minut z każdej strony.
  • 2. Sos:
    Cebulę obieramy, kroimy w piórka.
    Przesmażamy na maśle, dodajemy przypraw i wody. Gotujemy.
    Do kubka wlewamy odrobinę sosu dodajemy mąkę i mieszamy by nie było grudek. Wlewamy do sosu. Gotujemy przez 5 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy