Grillowany pstrąg

0 (0 ocen)

  • 15 min

Ciekawy pomysł na letniego grilla dla wszystkich fanów ryb.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 pstrąg,
    2 łyżeczki masła (może być roślinne),
    połówka cytryny,
    kilka gałązek koperku włoskiego i pietruszki,
    estragon,
    tymianek,
    sól,
    pieprz

Grillowany pstrąg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę patroszymy, myjemy, suszymy. Nacieramy solą i pieprzem w środku i na zewnątrz.
  • 2. Do wnętrza ryby kładziemy łyżeczkę masła oraz gałązki koperki i pietruszki. Posypujemy także estragonem i tymiankiem.
  • 3. Pergamin smarujemy masłem. Układamy na nim rybę, a wokół niej plasterki cytryny i resztę ziół. Zawijamy szczelnie.
  • 4. Pieczemy na rozgrzanym grillu ok. 20 minut.

Porady

Do przyrządzenia ryby możemy również wykorzystać folię aluminiową.

Komentarze

Podobne przepisy