Grillowany pstrąg

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Grillowanie z rodziną zawsze wprawia nas w świetny nastrój a pstrąg to potrawa która króluje u nas od zawsze

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - pstrąg świeży: 4 sztuki
    - cytryna: 4 plastry
    - cebula biała: 1 sztuka
    - masło: 40 gramów
    - natka peitruszki: 1 pęczek
    - sól, (do smaku): 4 szczypty
    - papryka słodka: 4 szczypty
    - zioła prowansalkie: 4 łyżeczki

Grillowany pstrąg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grillowany pstrąg 1. Świeżego pstrąga oczyszczamy z łusek i płetw, dokładnie płuczemy dwukrotnie w zimnej wodzie. Cebulę obieramy, cytrynę oparzamy i kroimy w plastry średniej grubości. Do każdego pstrąga wkładamy po 10g masełka (nasmarować nim środek rybki), 2 pół talarki cebuli oraz po plasterku cytryny i po około 3 gałązki pietruszki. Układamy na kratkach do grillowania ryb i dokładnie oprószamy papryczką, ziołami i solą. Układamy na grillu i grillujemy przez około 45 minut przewracając co pewien czas - rybka ma być z wierzchu ślicznie przypieczona.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy