Groszek po francusku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Groszek kojarzy się tylko jako dodatek do sałatki warzywnej, ewentualnie z marchewką. Niewiele osób lubi groszek, a mrożony jest szczególnie trudno zrobić tak, aby był smaczny. Ja prezentuję groszek po francusku z sałatą, który jest na prawdę pyszny i jest wielką rozkoszą dla podniebienia.

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 50 g masła,
    trochę oliwy z oliwek,
    4 drobno pokrojone dymki lub szalotki,
    2 sałaty, np. rzymskie,
    ok 500 g mrożonego groszku
    szklanka bulionu drobiowego

Groszek po francusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka dodajemy masło oraz niewielką ilość oliwy z oliwek lub oleju (aby masło się nie przypaliło). Dodajemy 4 drobno pokrojone cebule. Następnie dodajemy cienko pokrojoną sałatę oraz mrożony groszek. Zalewamy szklanką buliony drobiowego. Gotujemy ok.15 minut aż groszek zmięknie. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy