Groszek po francusku

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mrożony zielony groszek to potrawą, którą jest ciężko przygotować tak, aby była smaczna, nie "papkowata", a jak już to przeważnie robiona jest z marchewką. Ten przepis stawia mrożony groszek w zupełnie nowym świetle i sprawi, że każdy pokocha groszek.

  • 30 min

Składniki:

  • ok. 50 g masła
    4 drobno pokrojone cebule dymki lub szalotki
    cienko pokrojone 2 małe sałaty, np. rzymskie
    ok.500 g mrożonego groszku
    szklanka bulionu

Groszek po francusku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. do garnka dodać masło i rozpuścić
    2. zeszklić pokrojone w drobną kostkę cebule
    3. dodać sałaty
    4. dodać groszek
    5. wszystko zalać bulionem
    6. gotować ok.15 min, aż groszek zmięknie

Porady

Do masła dobrze jest dodać troszkę oliwy, nie będzie się ono wtedy przypalało

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy