GRUFINKI MIODOWE

0 (0 ocen)

  • 60 min

Moja córka bardzo polubiła te babeczki z gruszkami

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto:
    część mokra: 2,5 szklanki mąki, 2 jajka, 1 szklanki mleka, 100 g masła (stopić i ostudzić)
    część sucha : 1/2 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, cukier waniliowy,

    2 gruszki
    3 łyżki miodu

    Kruszonka: 1/2 szklanki mąki, 2 łyżki cukru, łyżka masła

Grufinki miodowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszać składniki ciasta: oddzielnie suche i mokre.
    Do mokrych dodać suche i wymieszać.
    Gruszki pokroić w kostkę, polać miodem, dodać do masy.
  • 2. Kruszonka: do miski wsypać mąkę i cukier. Dodać masło i zagnieść.
    Foremki napełnić masą do 2/3 wysokości i każdą posypać kruszonką.
    Wstawić do piekarnika na 15-20 minut i piec w temperaturze 180 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy