Grzyby w śmietanie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Grzybowo

  • 30 min

Składniki:

  • 80 dag grzybów leśnych
    2 cebule
    2 łyżki klarowanego masła
    1 -2 łyżki mąki pszennej
    4 łyżki śmietany
    Estragon suszony
    Pieprz ziołowy
    Sól
    Natka pietruszki

Grzyby w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyścić i pokroić w talarki. Cebulę pokroić w piórka. Cebulę delikatnie zeszklić, dołożyć grzyby. Dusić aż zmiękną. W razie konieczności podlać wodą. Gdy będą gotowe dołożyć śmietanę wymieszaną z mąką i niewielką ilością wody. Zagotować. Podawać posypane natką pietruszki z makaronem, ziemniakami, ryżem lub kopytkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy