Grzyby w śmietanie zapiekane

0 (0 ocen)

  • 60 min

Wielbiciele grzybów leśnych będą zachwyceni :)

  • 60 min

Składniki:

  • 300 g prawdziwków
    50 g masła
    1 posiekana cebula
    1 roztarty ząbek czosnku
    pół szklanki gęstej, kwaśnej śmietany
    80 g startego żółtego sera
    pieprz
    sól

Grzyby w śmietanie zapiekane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Grzyby w śmietanie zapiekane 1. Grzyby pokroiłem w paski. Cebulę zeszkliłem na maśle, dodałem czosnek i grzyby, doprawiłem solą i pieprzem. Zalałem śmietaną, gotowałem jeszcze chwilę. Przełożyłem do żaroodpornych kokilek, posypałem startym serem, zapiekłem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy