Gulasz Paprykowy

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Tak niewiele nam potrzeba na pyszny obiadek.

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 kg szynki wieprzowej
    • Pomysł na gulasz paprykowy
    • 4 papryki czerwone
    • Sól
    • Pieprz
    • Olej do smażenia

Gulasz paprykowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju.
    Doprawiamy pieprzem oraz solą, podlewamy wodą.
  • papryka 2. Kiedy mięso jest już prawie miękkie, dodajemy pokrojone papryki.
  • sos 3. Na koniec rozgrabimy sos w ½ szk. wody.
    Hartując wlewamy do mięsa, chwilę gotujemy.
  • danie 4. Danie gotowe.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy