Wołowo-paprykowy gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE ;
Wołowinę myjemy i osuszamy , kroimy w nie dużą kostkę . Nigdy wołowiny nie przyprawiam przed obróbką . Każdy kawałek obtaczam w mace i smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony . Przekładam do większego garnka . na tym samym oleju przesmażam obrana i pokrojoną cebulę i także ją dokładam do wołowiny. Zalewam wodą tak aby mięso było przykryte dokładam liście laurowe i ziele angielskie , przykrywam i na wolnym ogniu gotuję. W tym czasie myje i usuwam gniazda nasienne z papryk i kroję je w kostkę na maśle przesmażam pokrojoną paprykę . Jak mięso już jest miękkie to dokładam paprykę i zagotowuje wszystkie składniki razem, następnie dokładam przecier mieszam doprawiam wszystko przyprawą uniwersalna warzywną , paprykami w proszku , mieszamy. W odrobinie wody robimy zaklepkę z wody i maki i wlewamy do Gulaszu . Gotowe podajemy z kaszą gryczaną smacznego .
Komentarze