Gulasz piwny

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Kuchnia czeska

  • 1 godz. 20 min

Składniki:


  • 1/2 kg łopatki wieprzowej
    łyżka słodkiej papryki w proszku
    2 cebule
    50 ml oleju słonecznikowego
    łyżeczka kminku
    butelka piwa
    kromka chleba razowego
    sól ,pieprz

Gulasz piwny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyłem i osuszyłem ,pokroiłem w kostkę i oprószyłem papryką. Cebule obrałem ,pokroiłem w grubą kostkę ,zrumieniłem na oleju. Następnie dodałem mięso ,smażyłem ok. 10 min stale mieszając. Posypałem kminkiem i wlałem połowę piwa. Dusiłem pod przykryciem 45 min na małym ogniu. Drobno pokruszyłem chleb ,dodałem do mięsa z resztą piwa. Gotowałem dalej 15 min. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy