Gulasz z żeberek

0 (0 ocen)

  • 60 min

Nawet ze zwykłych zeberek można zrobić pożywny obiad

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki: 1 kg żeberek, 6 pieczarek, cebula, papryka czerwona i żółta marchewka,mały przecier pomidorowy, vegeta, ząbek czosnku

Gulasz z żeberek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zeberka gotujemy do miękkości w wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym. Paprykę kroimy w kostkę, marchew w plasterki, cebulę w piórka, pieczarki w plastry. Wszystko smażymy na smalcu w patelni razem z czosnkiem. Zeberka odcedzamy ,obieramy z kości i kroimy w kostkę. Oprószamy mąką i smażymy na osobnej patelni na smalcu. Wszystko łączymy razem dodajemy 2 szklanki bulionu. Gotujemy chwilę do miękkości warzyw. Mieszamy z przecierem, doprawiamy vegetą do smaku

Komentarze

Podobne przepisy