Homar na ryżowo - warzywnej kołderce

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pomysł na wykwintną i uroczystą kolację.

  • 20 min

Składniki:

  • -mrożony homar
    - torebka ryżu
    -sałata
    -nowalijki
    -opcjonalnie czarne oliwki
    -kilka pomidorków koktajlowych
    -cytryna
    -surówka z czerwonej kapusty

Homar na ryżowo - warzywnej kołderce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Homara rozmrażamy, wrzucamy do garnka z wrzącą osoloną wodą na 12 minut. Do wody oprócz soli dodajemy ulubione zioła i przyprawy( krok opcjonalny).
    Po 12 minutach homara wyjmujemy, rozcinamy tułów, czyścimy i wydobywamy mięso, należy rozłupać również szczypce i wydobyć z nich mięso, wszystko przekładamy do umytego pancerza i podajemy na ugotowanym ryżu,sałacie. Przed podaniem skrapiamy sokiem z cytryny i przystrajamy nowalijkami.

Komentarze

Podobne przepisy