IMBIROWE KREWETKI

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Mój ulubiony przepis na krewetki z maślanym sosem czosnkowo-imbirowym.

  • 20 min

Składniki:

  • -250g rozmrożonych, gotowanych krewetek

    -4 łyczki masła ( jeżeli duszę krewetki na patelni dodaję tylko 2 łyżki)

    -2 zmiażdżone i drobno posiekane ząbki czosnku

    -3cm kawałek startego imbiru

    -sól do smaku

    -bagietka

    -* opcjonalnie posiekany kawałek ostrej papryczki

Imbirowe krewetki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W piekarniku:

    1.Krewetki układamy w żaroodpornym naczyniu, dodajemy masło, czosnek i imbir.

    2.Pieczemy przez 15minut w piekarniku nagrzanym do 120 stopni C.
  • 2. Na patelni:

    1.Na małym ogniu dusimy masełko z czosnkiem i imbirem.

    2.Dodajemy krewetki i dusimy wszystko przez 10 minut.

Porady

Podajemy z bagietką, którą maczamy w maślanym sosie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_01-2015

Komentarze

Podobne przepisy