Indycze podudzia w miodzie i winie

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

obiad

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 3 podudzia indycze
    3 łyżki miodu
    3/4 szkl wina
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy staropolski
    szczypta chili
    pół łyżeczki papryki słodkiej
    szczypta curry
    szczypta hyzopu
    2 marchewki
    1 pietruszka
    1 cebula
    1 łyżka śmietany 22%

Indycze podudzia w miodzie i winie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Podudzia umyć. W garnku wymieszać wino, miód i przyprawy, włożyć podudzia i obrócić kilka razy by całe były w marynacie. Odstawić na ok godzinę. Wstawić na ogień, dodać pokrojone na kawałki marchewki, pietruszkę i cebulę. Podlewać wodą i dusić do miękkości ok godzinę, półtorej.
    Na koniec wyjąć mięso, a warzywa zmiksować dodając śmietanę. Sosem polać golonki.
    Podawać z pieczonymi ziemniakami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy