Indyjski gulasz

0 (0 ocen)

Zupa na obiad.

Składniki:

  • kawałek świeżego imbiru
    2 kwaśne jabłka
    3 łyżki octu winnego
    2 goździki
    łyżka curry
    papryczka chili
    3 suszone śliwki
    100 g rodzynek
    400 g wołowiny na gulasz
    sól
    pieprz
    2 łyżki oleju

Indyjski gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Imbir zetrzeć na tarce. Jabłka pokroić w kawałki, włożyć do rondelka, zalać szklanką wody, dodać imbir, papryczkę chili, goździki, curry, ocet winny. Gotować 20 minut. Rodzynki namoczyć w letniej wodzie. Śliwki pokroić, włożyć do rodzynek. Rozgotowane jabłka przetrzeć przez sito. Dodać rodzynki i śliwki razem z wodą, w której się moczyły, wymieszać. Wołowinę pokroić w słupki, oprószyć solą i pieprzem. Mięso zarumienić na oleju. Wlać sos owocowy. Dusić 10 minut.

Komentarze

Podobne przepisy