Indyjski placuszek

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Proste, smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam!

  • 20 min
  • Dla 10 osób

Składniki:

  • -1/4 szklanki ciepłej wody
    -1/2 szklanki maki pszennej
    -1 łyżeczka oleju
    -szczypta soli

Indyjski placuszek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sól i mieszamy. Wlewamy wodę i zagniatamy ciasto. Skrapiamy ciasto olejem. Kulę ciasta dzielimy na 4 części, z których lepimy małe kulki. Układamy na stolnicy oprószonej mąką i wałkujemy dość cienkie placki. Na rozgrzanej patelni układamy placek, smażymy 10 sekund aż na powierzchni pojawią się bąbelki delikatnie je przygniatamy, potem znów przekładamy na drugą stronę i powtarzamy tak 2 razy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy