Inna zupa z fasolką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Warzywa oczyścić,umyć i pokroić w kostkę.Natkę pietruszki posiekać.Z parówek zdjąć osłonki i pokroić pod skosem na mniejsze kawałki.
2.W garnku zagotować 2 l. wody przyprawionej solą, przyprawa uniwersalna z dodatkiem masła.
3.Włożyć pokrojone warzywa,oraz ziele angielskie,liście laurowe i gotować do miękkości.
4.Niewielką ilość mąki rozprowadzić w zimnej wodzie i zagęścić zupę.Doprawić do smaku octem / ok.2 łyżek/,cukrem/ 1-2 łyżeczki/ i przyprawami do smaku.
5.W niewielkiej ilości wywaru rozprowadzić śmietanę celem zrównania temperatury i połączyć z pozostałą zupą.
Włożyć parówki,wsypać natkę pietruszki i zagotować.
6.Rozlać do talerzy.
Porady
Jeśli kto nie lubi zupy z nutką słodyczy to może zrezygnować z cukru.Też będzie smaczna.
Komentarze