Jabłecznik cynamonowy.

0 (0 ocen)

  • 15 min

Wymyślony, łatwy i tani przepis, który bardzo smakował moim domownikom.

  • 15 min

Składniki:

  • Masa:
    5 dużych jabłek
    cynamon
    cukier waniliowy

    Ciasto:
    szklanka cukru
    2 szklanki mąki
    ¾ szklanki oleju
    2 jajka
    szklanka mleka
    proszek do pieczenia

Jabłecznik cynamonowy. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: wszystkie składniki włóż do dużej miski, dokładnie zmiksuj na gładkie, jednolite ciasto.
  • 2. Jabłka obrać i pokroić w kostkę, wsypać cynamon i cukier waniliowy. Dokładnie wymieszać.
  • 3. Jabłka dodać do ciasta, wymieszać i przelać do brytwanny. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 stopni C. Piecz około 50 minut. Gotowy jabłecznik posypać cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy