Jabłka pieczone z bakaliami

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

pyszny i zdrowy deser

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - jabłka: 5 sztuk
    - cynamon: 3 szczypty
    - orzechy laskowe: 50 gramów
    - śliwki suszone bez pestek: 50 gramów
    - miód: 3 łyżki
    - rodzynki: 50 gramów

Jabłka pieczone z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    1. Z jabłek ścinam górną część z ogonkiem i wydrążam gniazdo nasienne.
    2. Miód rozpuszczam na patelni, dodaje posiekane dość grubo bakalie i cynamon i 2 łyżki wody.
    3. Gotowym farszem nadziewam jabłka i zapiekam razem z górną częścią jabłka w piekarniku ok. 20 minut w temp. 180C.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy