Jabłka pieczone z bezą.

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Szybki, łatwy, smaczny deser w pół godziny.

  • Łatwy

Składniki:


  • - jabłka: 2 sztuki
    - jagody,mogą być inne owoce: 2 łyżki
    - miód płynny: 2 łyżeczki
    - białko: 1 sztuka
    - cukier: 5 łyżek
    - sok z cytryny: 1 łyżeczka

Jabłka pieczone z bezą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jabłko 1. Jabłka przekroić na połówki i wydrążyć gniazda nasienne.
    Środek wypełnić owocami i polać miodem.
    Piec w temp.180-200 stop.15-20 min, zależy od gatunku jabłek.
    Ubić białko z cukrem, dodać sok z cytryny.
    Wyjąć jabłka ,nałożyć pianę z białek i zapiekać około 5min.Uważać ,aby nie przypalić bezy.
    Jeżeli wolimy bezę wysuszoną, to zmniejszamy temperaturę i trzymamy jabłka w piecu dłużej.

    Życzę kulinarnej rozkoszy !

Komentarze

Podobne przepisy