Jabłka pieczone z miodem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Jabłka warto jeść pod każdą postacią

  • 15 min

Składniki:

  • 6 kwaśnych jabłek, 6 łyżeczek miodu, 6 łyżek wody, 3 cytryny

Jabłka pieczone z miodem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z jabłek dokładnie wydrąż gniazda nasiennne. Natnij ostrym nożem skórkę wokół wgłębienia. Ułóż owoce w foremce o wysokicg brzegach, zalej wodą i wyciśniętym z sokiem cytryn. W każdy owoc wlej łyżeczkę miodu. Wstaw do średnio nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni, piecz do momentu, aż skórka wokół nacięcia zacznie pęcznieć. Uważaj, by jabłka się nie rozpadły, a woda nie wyparowała, bo wtedy owoce mogą się przypalić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy