pieczone jabłka z miodem, migdałami i żurawiną

0 (0 ocen)

lekkostrawne, dietetyczne jabłka.................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • ciasto jabłka 3 większe, miód 1,5 łyżeczki, migdały tarte BackMit 3 łyżeczki, cynamon mielony 3 szczypty, serwatka białkowa 3 łyżeczki, żurawina konfitura 3 łyżki

Pieczone jabłka z miodem, migdałami i żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. jabłka umyć, wydrążyć gniazda nasienne wydrążarką lub ostrym spiczastym nożykiem i postawić jabłka w naczyniu żaroodpornym dopasowanym do kosza, użyłam talerz głęboki 18 cm.........

    do środka jabłka wkładać: miód, tarte migdały, cynamon, białko serwatkowe maiałam bananowe, konfiturę żurawinową..............

    Airfryer hd9240/30 ustawić na 200 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ talerz z jabłkami włożyć do kosza i piec 15 minut............

    jabłka są dobrze upieczone, aromatyczne, zdrowe, smaczne i odpowiednie dla różnych diet, smakują na ciepło i na zimno

Porady

można przygotować w piekarniku z termoobiegiem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy