" Jabłka w cieście bananowym "

0 (0 ocen)

  • 5 min

Chrupiące jabłkowe racuszki w cieście bananowym na szybki obiad!

  • 5 min

Składniki:


  • - jabłka - 3 szt.
    - jogurt naturalny - 100 g
    - sok bananowy ( nektar ) - 100 ml
    - jajko - 1 szt
    - proszek do pieczenia - 1 szczypta
    - mąka pszenna - 4 łyżki
    - cukier wanilinowy - 1 op
    - cukier puder ( u mnie waniliowy )
    - olej do smażenia - 200 ml

" jabłka w cieście bananowym " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • racuchy 1. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na grube plastry.

    Z każdego plastra usuwamy pozostałości gniazda nasiennego i posypujemy odrobiną cukru wanilinowego.

    Składniki na ciasto
    ( mąkę , jogurt , sok , proszek , cukier i jajko )
    mieszamy dokładnie do konsystencji gęstej śmietany
    ( jeśli jest za rzadkie dodajemy jeszcze mąki ).

    Rozgrzewamy na głębokiej patelni olej.

    Każdy plaster jabłka maczamy w cieście z każdej strony i smażymy na tłuszczu z obu stron.

    Usmażone racuszki odsączamy na papierowym ręczniku.

    Posypujmy cukrem pudrem!

    Zajadamy!


    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy