Jabłka w cieście bananowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Chrupiące jabłkowe racuszki w cieście bananowym na szybki obiad!

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jabłka: 3 sztuki
    - jogurt naturalny: 100 gramów
    - sok bananowy: 100 mililitrów
    - Jajko: 1 sztuka
    - proszek do pieczenia: 1 szczypta
    - mąka pszenna: 4 łyżki
    - cukier wanilinowy: 1 opakowanie
    - cukier puder: 2 łyżki
    - olej do smażenia: 200 mililitrów

Jabłka w cieście bananowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • racuchy 1. Jabłka obieramy ze skórki i kroimy na grube plastry.

    Z każdego plastra usuwamy pozostałości gniazda nasiennego i posypujemy odrobiną cukru wanilinowego.

    Składniki na ciasto
    ( mąkę , jogurt , sok , proszek , cukier i jajko )
    mieszamy dokładnie do konsystencji gęstej śmietany
    ( jeśli jest za rzadkie dodajemy jeszcze mąki ).

    Rozgrzewamy na głębokiej patelni olej.

    Każdy plaster jabłka maczamy w cieście z każdej strony i smażymy na tłuszczu z obu stron.

    Usmażone racuszki odsączamy na papierowym ręczniku.

    Posypujmy cukrem pudrem!

    Zajadamy!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy