JAGLANE PANCAKI

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Zdrowe i smaczne śniadanie lub podwieczorek.

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 i 1/4 szklanki mąki jaglanej
    1 łyżka cukru
    1 łyzeczka cukru waniliowego
    2 jajka
    1 szklanka mleka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyzki roztopinego masła

    cukier puder do posypania
    owoce
    tluszcz do smazenia

Jaglane pancaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki zmiksować na gładka masę, nakładać łyżką w formie placuszków na małej patelni, smażyć z obu stron na brązowy kolor. Podawać na ciepło najlepiej z owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy