PANCAKI NA KEFIRZE

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Lekkie jak puch pancaki, ulubione moich dzieci. Polane sosem klonowym z dodatkiem owoców smakują wyśmienicie.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 25 dag mąki pszennej
    2 jajka
    2 łyżki cukru
    4 łyzki masła roztopionego
    400 ml kefiru
    1 łyżeczka sody oczyszczonej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1 łyżka cukru waniliowego
    tłuszcz do smażenia

Pancaki na kefirze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać z sodą i proszkiem. Jajka ubic z cukrem na puch, zmniejszyć obroty miksera i partiami dodawać mąkę, masło i kefir. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron.Smacznego.

Porady

Wszystkie składniki powinny byc w temperaturze pokojowej

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy