Jaglanka czekoladowa

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Mocno czekoladowa, idealnie słodka jaglanka. Jeśli ktoś do tej pory nie przepadł za jaglanką - polecam zrobić tę, a ją pokocha!

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 łyżki płatków jaglanych,
    1/3 szklanki mleka,
    3 kostki dobrej gorzkiej czekolady,
    owoce: nektarynka, gruszka,
    łyżeczka wiórków kokosowych

Jaglanka czekoladowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę siekamy. Dwie kostki dodajemy do mleka, płatków i podgrzewamy. Gdy pojawią się bąbelki, zestawiamy z ognia i odstawiamy na 5 minut.
    Owoce kroimy.
    Wykładamy jaglankę na miseczkę, układamy owoce, posypujemy pozostałą czekoladą i wiórkami kokosowymi.

Komentarze

Podobne przepisy