Jaglanka mandarynkowa

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jaglanka mandarynkowa to idealna propozycja na śniadanie. Polecam jeść ciepłą.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 woreczek kaszy jaglanej (100 g)
    - 1 łyżeczka ekstraktu pomarańczowego
    - 1,5 łyżki miodu prawdziwego
    - 1 mandarynka
    - 4 kostki gorzkiej czekolady

Jaglanka mandarynkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotujemy przez około 15-20 minut do miękkości.
  • 2. Kaszę przekładamy do miski. Dodajemy ekstrakt i miód i mieszamy.
  • 3. Do letniej kaszy dodajemy cząstki mandarynki i kawałki gorzkiej czekolady. Jaglanka mandarynkowa jest gotowa!

Komentarze

Podobne przepisy