jaglanka z sosem porzeczkowym

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

To zdrowy deser nie tylko dla tych, którzy liczą kalorie. Bardzo polecam!

  • 10 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 100 g kaszy jaglanej
    - 1 banan
    - 2 łyżki soku z cytryny
    - porzeczki czerwone
    - 3 łyżeczki cukru trzcinowego
    - 4 łyzki wody
    - szczypta kardamonu

Jaglanka z sosem porzeczkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnuszka dodajemy porzeczki - bez szypułki, cukier i wodę. Gotujemy przez ok 10 . Pod koniec gotowania doprawiamy kardamonem.

    Ugotowaną kaszę jaglaną blendujemy z bananem i sokiem z cytryny. Polewamy sosem.

    Najlepiej smakuje z jeszcze ciepłym sosem.

Komentarze

Podobne przepisy