Jagodowo - bananowa jaglanka

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób

W alternatywie dla tradycyjnej owsianki. Równie pysznie i zdrowo :)

  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 1/3 szklanki kaszy jaglanej
    szklanka wody
    kopiata łyżka miodu + druga do dekoracji
    2 banany
    pół szklanki borówek'
    2 łyżki wiórków kokosowych
    2 łyżki jogurtu naturalnego

Jagodowo - bananowa jaglanka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jaglanka 1. Kaszę zalewamy wodą i gotujemy na wolnym ogniu ok. 10-12 minut. Mieszamy z łyżką miodu. Układamy na dnie pucharków. Na to wkrawamy banany, wrzucamy umyte borówki.
    Wiórki kokosowe prażymy chwilę do zrumienienia na suchej patelni.
    Dekorujemy jogurtem, miodem i kokosem

Komentarze

Podobne przepisy