Jagody rumowe

0 (0 ocen)

Sok jest super lekarstwem np. na ból brzucha a jagódki dodatkiem do ciasta, deseru itp.

Składniki:

  • 1 litr jagód
    0,5 kg cukru kryształu
    2 łyżki zapachu rumowego
    2 szklanki wody

Jagody rumowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jagody opłucz, dokładnie przebierz.
  • 2. Do rondelka wrzuć jagody, wlej wodę, smaż na wolnym ogniu 20 minut. Dodaj cukier, smaż kolejne 20 minut. Wlej zapach rumowy. Dokładnie wymieszaj.
  • 3. Napełniaj wyparzone słoiczki tak aby zostało trochę miejsca. Pasteryzuj 20 minut, odstaw do góry dnem .

Porady

Każdą pokrywkę przetrzyj spirytusem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy