Jaja w sosie biało -czerwonym

0 (0 ocen)

Jajka są doskonałe na każdą okazje. Z dodatkiem sosu idealnie spełniają się na świeta i domowe przyjęcia.

Składniki:

  • 8 jajka ugotowane na twardo,
    3 łyżki ćwikły z chrzanem
    4 łyżki groszku konserwowego
    10 pieczarek marynowanych,
    2 jabłka,
    pieprz do smaku,
    4 łyżki majonezu,
    3 łyżki śmietany

Jaja w sosie biało -czerwonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotowane obieramy ze skorupek.
    Groszek łączymy z pokrojonymi drobno pieczarkami i startymi na tarce o grubych oczkach jabłkami.
    Dodajemy do nich majonez i śmietanę.
    Doprawiamy do smaku pieprzem.
    Dzielimy mase na 2 części,
    Do jedenj dodajemy ćwikłe z chrzanem i mieszamy.
    Na dużym półmisku wykładamy mase jasną, a po drugiej stronie mase czerwoną .
    Układamy na nich przekrojone na pół jajka.
    Dekorujemy wg. własnego uznania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy