Jajeczka nadziewane tuńczykiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Nadziewane jajka na Wielkanocny stół,szybko znikają :)

  • 30 min

Składniki:

  • 8 jajek wiejskich
    1/2 papryki czerwonej
    1 puszka tuńczyka w oleju
    2 ogórki konserwowe
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    pieprz sól do smaku
    2 łyżki majonezu tradycyjnego
    pęczek szczypiorku cienkiego

Jajeczka nadziewane tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo ,obieramy ze skorupek kroimy na połówki żółtka wydrążamy z jajek do miseczki ,tuńczyka osączamy z zalewy dodajemy do żółtek ,ogórki i paprykę kroimy w drobną kostkę ,doprawić do smaku papryką słodką , solą i pieprzem ,wymieszać dokładnie i tak przygotowanym farszem nadziewać jajeczka .

    Szczypiorek posiekać drobno posypać po wierzchu.

Komentarze

Podobne przepisy