Nadziewane jajeczka

0 (0 ocen)

  • Łatwy

idealne na imprezę a także na Wielkanoc

  • Łatwy

Składniki:


  • - jajek kurzych: 6 sztuk
    - posiekanego szczypiorku: 0.33 szklanki
    - kiełków rzodkiewki: 0.5 szklanki
    - majonezu: 2 łyżki
    - sól morska do smaku: 0.5 łyżeczki
    - pieprz kolorowy do smaku: 3 szczypty

Nadziewane jajeczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować, przestudzić i obrać z łupin. Za pomocą specjalnego nożyka w kształcie litery V przeciąć jajka na pół. Jeśli ktoś nie ma takiego nożyka może przeciąć je zwykłym nożem, wtedy nie będą rombkowane. Do miseczki wrzucić wszystkie żółtka, które należy wyjąć z jajek i rozgnieść je widelcem.
  • 2. . Do żółtek dodać posiekany szczypiorek i kiełki oraz majonez. Dodać sól i pieprz i wszystko wymieszać. Gotowym farszem napełniać wgłębienia jajek i układać na talerzu.

Komentarze

Podobne przepisy