Jajeczka w rzodkiewce i ogórku

0 (0 ocen)

  • 20 min

Tak przyrządzone jajka są świetną przekąską na każdego typu imprezy i święta

  • 20 min

Składniki:

  • 5 jaj
    natka pietruszki
    5 rzodkiewek
    1 duży ogórek
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    1 łyżeczka musztardy
    sól i pieprz
    4 łyżki majonezu

Jajeczka w rzodkiewce i ogórku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek i kroimy na połówki. Układamy na półmisku. Rzodkiewkę myjemy i kroimy w drobna kosteczkę. Ogórka myjemy, obieramy se skórki i również kroimy w kosteczkę. Natkę pietruszki siekamy. W miseczce mieszamy jogurt, majonez, musztardę i tak przyrządzony sos przyprawiamy pieprzem i solą. Wylewamy na jajka i posypujemy posiekana pietruszką.

Komentarze

Podobne przepisy