Jajeczna pasta kanapkowa z tuńczykiem i suszoną cebulką

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Szybka i pożywna pasta do pieczywa, którą można również wykorzystać jako dip do warzyw

  • 15 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • -6 jajek
    -puszka tuńczyka (ok. 150-170 g)
    -5 łyżki keczupu
    -2 łyżki suszonej prażonej cebulki
    -3 łyżki majonezu
    -sól, pieprz
    -opcjonalnie: kilka kropli sosu tabasco lub piri piri

Jajeczna pasta kanapkowa z tuńczykiem i suszoną cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić. Tuńczyka odsączyć i umieścić w misce. Dodać pokrojone jajka, sebulkę, keczup i majonez. Doprawić solą i pieprzem, opcjonalnie dodać ostry sos. Całość dokładnie zblendować na gładką masę. Schłodzić.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy