Jajeczne placuszki z musztardą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Syte śniadanie lub kolacja :)

Składniki:

  • 2 jajka
    50 g sera w kostce
    1 laska kiełbasy śląskiej
    1 mała cebula
    1/4 zielonej papryki
    1 łyżeczka musztardy stołowej
    1 łyżka mąki pszennej
    1 łyżeczka suszonego koperku
    sól , pieprz

    1/2 pomidora
    ketchup

Jajeczne placuszki z musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę , cebulę i paprykę kroimy w małą kostkę podsmażamy na odrobinie oleju.
  • jajka z serem 2. Ser ścieramy na tarce , dodajemy do rozbełtanych jajek , doprawiamy solą pieprzem i koperkiem.
  • jajecznica przed 3. Do masy jajecznej dodajmy przestudzoną zawartość patelni - energicznie mieszamy , dodajemy mąkę.
  • placuszki 4. Masę wlewamy na patelnię łyżką tworząc placuszki lub jak u mnie smażymy na specjalnej patelni do placków , smażymy na złoty kolor z obu stron
  • 5. Podajemy udekorowane ketchupem i pokrojonym pomidorem.

Porady

Placuszki wystarczają na 1 lub 2 porcję , zależy od apetytu i jedzenia samych lub z chlebem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2014

Komentarze

Podobne przepisy