Jajecznica alla pizza

0 (0 ocen)

Danie z gatunku przeróbka czyli kotlecik mielony który został z obiadu przetworzony na pyszne danko:) szybko, tanio, treściwie i pyyyyyyyysznie, zapraszam:)

Składniki:

  • 1/2 cebuli
    1 kotlet mielony ( 50-60g)
    1 kawałek papryki konserwowej
    1 ogórek konserwowy
    2 jajka
    1 łyżka masła
    sól,pieprz do smaku
    10 g ser zółtego

Jajecznica alla pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę pokroić w mała kosteczkę. Zeszklić ją na rozgrzanym maśle. Następnie dodać pokrojone w małą kostkę ogórka i paprykę. Smażyć około 2-3 minut. Kotlet pokroić w małą kostkę i dodać na patelnię. Smażyć kolejne 2 minuty i wbić jajka. Dobrze wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć do ulubionego momentu ścięcia jajek. Posypać tartym serem i zdjąć z ognia.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy