Danie z gatunku przeróbka czyli kotlecik mielony który został z obiadu przetworzony na pyszne danko:) szybko, tanio, treściwie i pyyyyyyyysznie, zapraszam:)
Składniki:
1/2 cebuli
1 kotlet mielony ( 50-60g)
1 kawałek papryki konserwowej
1 ogórek konserwowy
2 jajka
1 łyżka masła
sól,pieprz do smaku
10 g ser zółtego
Jajecznica alla pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w mała kosteczkę. Zeszklić ją na rozgrzanym maśle. Następnie dodać pokrojone w małą kostkę ogórka i paprykę. Smażyć około 2-3 minut. Kotlet pokroić w małą kostkę i dodać na patelnię. Smażyć kolejne 2 minuty i wbić jajka. Dobrze wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Smażyć do ulubionego momentu ścięcia jajek. Posypać tartym serem i zdjąć z ognia.
Smacznego!
Komentarze