Jajecznica na boczku

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Jajecznica usmażona z cebulką, wędzonym boczkiem i papryczką jalapeno.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kurze jajka 2 szt.
    wędzony boczek 4 plasterki
    cebula połowa małej
    papryczka jalapeno 1 szt.
    tłuszcz do smażenia
    sól
    pieprz ziołowy

Jajecznica na boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajecznica na boczku. 1. Obieramy cebulę, kroimy w ćwierć plasterki, wymytą papryczkę kroimy w plasterki, boczek również kroimy w mniejsze kawałki. Wszystko solimy i pieprzymy, smażymy na patelni z tłuszczem do zeszklenia się cebuli i zarumienienia się kawałków boczku. Wbijamy jajka, smażymy aż białko będzie się ścinać, delikatnie mieszamy. Podajemy na gorąco razem z pieczywem.

    Smacznego !!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy