Jajecznica na wędzonym boczku z cebulą

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Usmażona z jajek od kurek wesołych jajecznica, na boczku wędzonym z cebulą, posypana natką pietruszki.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • jajka kurze 3 szt.
    cebula 1 szt.
    wędzony boczek 10 plasterków
    sól
    pieprz ziołowy
    natka pietruszki do posypania
    tłuszcz do smażenia

Jajecznica na wędzonym boczku z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plasterki boczku i pokrojoną cebulę w pół plastry smażymy pod przykryciem na małym ogniu do miękkości boczku i cebuli. Wbijamy jajka, solimy, pieprzymy i mieszamy. Smażymy do momentu lekkiego ścięcia jajek. Jeżeli ktoś lubi mocno ściętą smaży troszkę dłużej. Usmażoną jajecznicę posypujemy natką pietruszki i podajemy z pieczywem.

    Smacznego!!!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy