Jajecznica starego bacy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis z kuchni małopolskiej

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 8 sztuk
    - słonina lub wędzony boczek: 10 dekagramów
    - oscypek: 10 dekagramów
    - mleko: 3 łyżki
    - chleb razowy w kromkach pokrojony w kostkę: 3 sztuki
    - posiekana natka pietruszki: 2 łyżki
    - sól do smaku: 1 szczypta

Jajecznica starego bacy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja dokładnie rozbełtać z mlekiem, solą i startym oscypkiem. Drobno pokrojoną słoninę stopić na rozgrzanej patelni, dodać kostki chleba, zrumienić, wlać jaja i smażyć na małym ogniu, mieszając. Przed podaniem posypać natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy