Jajecznica z bobem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pożywne weekendowe śniadanie dla miłośników spacerów, kajaków i rowerów

  • 25 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mrożonego lub świeżego (wcześniej ugotowanego) bobu
    2 czerwone cebule
    250 g brązowych pieczarek
    6 jajek
    Pęczek szczypiorku
    Sól, pieprz, szczypta majeranku, kopru włoskiego i mięty
    Masło

Jajecznica z bobem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, a po 5 minutach bób. Dusimy razem ok. 10 minut.
  • 2. Jajka rozbijamy i delikatnie mieszamy ze szczypiorkiem i przyprawami. Wlewamy na patelnię i smażymy do pożądanej konsystencji. Podajemy jako samodzielne danie lub że świeżym pieczywem.

Komentarze

Podobne przepisy