JAJECZNICA Z BOCZKIEM I MAKARONEM

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Został Wam makaron z poprzedniego dnia z obiadu lub kolacji? Nie wyrzucajcie go, na śniadanie do jajecznicy będzie jak znalazł

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 jajek
    garść makaronu świderki
    20 dag boczku wędzonego
    szczypiorek z jedną cebulka dymką
    sól, pieprz, słodka papryka

Jajecznica z boczkiem i makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Makaron gotujemy w osolonej wodzie.
    * Na patelnię wrzucamy pokrojony w kostkę boczek, zrumieniamy. Dodajemy ugotowany makaron. Mieszając co jakiś czas obsmażamy. Dodajemy posiekana dymkę i szczypiorek. Jajka rozkłócamy , dodajemy sol, pieprz, słodką paprykę, mieszamy. Masę jajeczną wylewamy na patelnię, wszystko razem co jakiś mieszamy, aż jajecznica cała się zetnie.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy