Jajecznica z kabanosem, chili, awokado i limonką

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Chrupiący kabanos, kremowe awokado, pikantna papryczka i orzeźwiający smak limonki to zaskakujące połączenie smaków wbrew pozorom stwarza spójną całość.

  • 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5-6 jajek
    3-4 kabanosy
    1/4 awokado
    pół papryczki chili
    mała czerwona cebulka
    szcypiorek
    skórka z limonki
    sok z limonki
    opcjonalnie sól i pieprz

    pumpernikiel do podania

Jajecznica z kabanosem, chili, awokado i limonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabanosy kroimy w cienkie plasterki i smażymy, aż będą bardzo chrupiące. Do kabanosów dodajemy cienko pokrojoną cebulkę i chili, chwilę podsmażamy. Awokado kroimy w drobną kostkę, skrapiamy sokiem z limonki i posypujemy otartą skórką, dodajemy do kabanosów. Wbijamy jajka, posypujemy szczypiorkiem (opcjonalnie solimy i pieprzymy) smażymy do momentu uzyskania ulubionego stopnia wysmażenia. Poddajemy z pumperniklem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy