Jajka faszerowane awokado

0 (0 ocen)

Smaczna, pożywna przystawka, idealna na świąteczny stół.

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    1 awokado
    1 czerwona mniejsza cebula
    1 łyżka posiekanej natki pietruszki
    sok z cytryny
    pieprz, sól

Jajka faszerowane awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka 1. Jaka obrać, przekroić na pół, można ozdobnie. Delikatnie wyjąć żółtka i rozgnieść widelcem.
  • Nadzienie 2. Miąższ awokado skropić sokiem z cytryny, rozgnieść widelcem i dodać do żółtek. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę i natkę. Doprawić solą i dokładnie wymieszać.
  • Faszerowanie 3. Połówki białek faszerować przy pomocy łyżeczki lub rękawa cukierniczego.
    Na koniec posypać świeżo zmielonym pieprzem i udekorować natką.

Komentarze

Podobne przepisy